Varga: Nema govora o privatizaciji zdravstva


Ministar zdravlja Siniša Varga danas je u Puli održao tribinu pod nazivom "Zdravstvo dostupno svima" na kojoj je pretežito pred članovima SDP-a govorio o reformama i dostignućima resornog ministarstva po pitanju zdravstvene zaštite građana. U nekoliko je navrata istaknuo kako će se zalagati za solidaran, javan i egalitaran sustav zdravstva, rekavši da svi državljani imaju pravo na jednaku dostupnost kvalitetne zdravstvene zaštite. Naglasio je da će se boriti  protiv najava iz HDZ-a da se "razbije" i privatizira HZZO.

Odgovarajući na novinske upite kazao je da je privatizacija zdravstva spin oporbe te da se Vlada izrazito protivi bilo kakvoj privatizaciji zdravstvenog sustava u Hrvatskoj.

- Dostupno zdravstvo pod jednakim osnovama je svaki danom sve bolje, a najave HDZ-a o privatizaciji su jako zastrašujuće.

Bez obzira na recesijske godine, uspjeli smo zadržati solidaran i  javan sustav, a od travnja 2013. drastično smo poboljšali primarnu zdravstvenu zaštitu u kojoj su se na veliko počeli raditi preventivni pregledi. Također, liječnici obiteljske medicine su značajno više počeli raditi zahvate, čime se smanjilo upućivanje u bolnice koje su od siječnja ove godine na novom režimu financiranja te su kroz "Program plus" u redovnom radnom vremenu počele primati sve više pacijenata i tako rješavati liste čekanja, naglasio je Varga. (D. B. P.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD NEDJELJE, 24. SVIBNJA


Podijeli: Facebook Twiter