Uhićen Zadranin koji je prijetio smrću ministru Matiću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadarska policija je u ponedjeljak uhitila 39-godišnjeg Zadranina kojega sumnjiči da je SMS-ima smrću prijetio ministru branitelja Predragu Matiću.

Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan potvrdio je u četvrtak da je osumnjičenik uhićen na temelju prijave Policijske uprave zagrebačke. Nakon dvodnevne kriminalističke obrade priveden je u tamošnje državno odvjetništvo te nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode, uz mjeru zabrane komuniciranja s ministrom Matićem. Protiv 39-godišnjeg muškarca podnijeta je kaznena prijava.

Matić je u utorak potvrdio da se on i njegova obitelj nalaze pod policijskom zaštitom, nakon što je proteklih dana SMS-om primio prijetnje, izrazivši žaljenje što mu te prijetnje, kako je rekao, stižu od njegovih bivših suboraca i prijatelja.

- Policija radi svoj posao i ono što sam iznio je istina. Žao mi je da nakon svega i onoga što sam prošao u Domovinskom ratu kao hrvatski branitelj, nakon svega što sam proživio u tri neprijateljska koncentracijska logora na području Srbije, da danas dobivam prijetnje od svojih bivših suboraca i prijatelja, kazao je Matić novinarima u Tompojevcima.

- Politika je jedno, a posve drugo nekoga fizički ugrožavati. To nije ono za što su se hrvatski branitelji borili, istaknuo je i dodao kako mu je u ovu subotu SMS-om poručeno da neće doživjeti ponedjeljak. 

- Imam dosta godina, ali bih ipak volio više proživjeti od ta dva dana. To je masovna pojava onih koji misle da se prijetnjama može zaustaviti istina, rekao je i naglasio da se takvim prijetnjama uglavnom služe kukavice. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter