U nedjelju Interpreti veneziani u Puli

Samanta Stell
Samanta Stell

Na konferenciji za novinare u pulskoj Zajednici Talijana predsjednik ZT Pula Fabrizio Radin, flautistica Samanta Stell i zadužena za kulturna zbivanja pri ZT-u Liana Diković predstavili su koncert komorne gudačke skupine "Interpreti veneziani", na programu ove nedjelje u 18.30 sati. Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije posredstvom Talijanske unije temeljem konvencije MAE-UI.

Interpreti venecijani je čuveni komorni sastav koji djeluje već 27 godina. Kako je kazala Samanta Stell "svojim su nastupima i izvedbama odmah pobudili zanimanje javnosti zbog tipičnog talijanskog živahnog i osebujnog pristupa glazbi koji karakterizira njihove nastupe. Održali su brojne koncerte diljem svijeta, a do sada su snimili ukupno 19 CD-ova".

Samanta Stell, profesorica flaute i komorne glazbe u Umjetničkoj školi Poreč bila je venecijanski student, gdje je s 20 godina diplomirala na konzervatoriju "Benedetto Marcello". Od tuda i njezino poznanstvo s venecijanskim Interpretima, koji će u nedjelju za pulsku publiku izvesti u cijelosti Vivaldijeva "Četiri godišnja doba", što, kako veli Stell, nikada nije u recentnijoj povijesti u cijelosti izvedeno pred pulskom publikom. Na programu je i djelo Antonia Vivaldija "Il Cardellino" te "Suite" Marina Maraisa.

Samanta Stell je nakon venecijanske diplome diplomirala i u Muzičkoj akademiji u Zagrebu, usavršavala se na brojnim tečajevima, a niz godina nastupa solistički, te kao članica niza komornih sastava i orkestara. Za svoj rad je dobila brojne nagrade i priznanja - i kao flautistica i kao glazbena pedagoginja.

Solisti u nedjeljnom programu bit će violinist Sebastiano aria Vianello, Nicola Granillo, također violinist te violončelist Davide Amadio. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter