Redatelj "Atlasa oblaka" adaptira Kutscherove romane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Redatelj ambicioznog znanstvenofantastičnog antologijskog filma "Atlas oblaka" Tom Tykwer adaptirat će najprodavanije kriminalističke romane njemačkog autora Volkera Kutschera o detektivu Gereonu Rathu u TV seriju od 12 nastavaka, a na malim ekranima prikazivat će se pod nazivom "Babylon Berlin".

Knjige prate podvige hrabrog detektiva Gereona Ratha u Berlinu 1920., a Tykwer će na adaptaciji raditi zajedno s njemačkim producentom Stefanom Arndtom i redateljima Achimmom von Borriesom i Hendrikom Handloegtenom. Serija će ići na njemačkom jeziku, a nakana joj je proširiti se i na međunarodno tržište, navodi časopis Paste na internetskim stranicama.

Četiri romana, koliko ih je do sada objavljeno, pokrivaju razdoblje kasnih 20-ih i ranih 30-ih godina prošlog stoljeća u Njemačkoj, neposredno prije dolaska Adolfa Hitlera i nacista na vlast. Policijski detektiv Gereon Rath premješten je u Berlin i radi na rješavanju zločina u turbulentnom glavnom gradu Njemačke, u epicentru političkih i društvenih promjena tih godina.

Još je uvijek nejasno hoće li materijal iz te četiri knjige biti iscrpljen unutar tih 12 epizoda, no Arndt tvrdi kako novele pružaju dovoljno materijala za nekoliko sezona. Seriju će producirati Tykwerova producentska tvrtka X Filme. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter