Ratni veteran iz Rijeke i rapski psihijatar godinama su bili u sukobu

Izbor malog župana 
Izbor malog župana 

O jučerašnjem teškom zločinu koji je potresao Rab kolaju brojne priče, a ono što se čini prilično izvjesnim je da dr. Siniša Rakić i njegov ubojica, 48-godišnji ratni veteran iz Rijeke Srđan Smojver nisu bili u dobrim odnosima.

Riječ je navodno o uobičajenim susjedskim problemima i nesuglasicama, koje su jučer kulminirale. Obitelj Rakić ne stanuje u Barbatu, već su taj stan koristili za iznajmljivanje. Stan je smješten na prvom katu, iznad Smojverovog. Tijekom godina imali su brojne nesuglasice, navodno i zbog vode koja je odozgo curila u Smojverov stan. Jučer je došlo do novog verbalnog sukoba, koji je ovoga puta završio tragedijom.

Doktor Rakić je na otoku bio cijenjena i poštovana osoba.

– Divan kolega i suradnik. Dugo godina smo radili zajedno i mogu reći sve najljepše o njemu. Strašno je ovo što se dogodilo – rekla je ravnateljica bolnice u Kamporu Vesna Šendula Jengić.

Njezin zamjenik Gordan Bošković kaže da je Rakić bio šef za akutna i krizna stanja.

– Fenomenalan kolega, čovjek i prijatelj. Nikad ni sa kim nije bio u konfliktu. Zaprepašteni smo ovim što se dogodilo. Kao kolega je bio moralan i požrtvovan, nastojao je ići na ruku i pacijentima i kolegama. Znam da se često ovako kaže, ali on je doista bio takav čovjek. Za nas je ovo strašno veliki gubitak, ne samo zato što je riječ o velikom stručnjaku, nego i velikom čovjeku – rekao je Bošković.

Siniša Rakić je zaposlenik rapske bolnice od sredine devedesetih, rodom je iz Benkovca, a Medicinski fakultet završio je u Rijeci. U kamporskoj bolnici radi i njegova sestra, također psihijatrica Karmen Stipeš.

No i o ubojici Smojveru pojedini Rabljani također imaju lijepe riječi.

– Mi smo s njim bili super, to je čovjek koji se igrao s našim djetetom, bio je uredan, imao je mnogo mačaka, cijelom susjedstvu je kosio travu… Jako nam je žao što se ovo dogodilo – rekli su neki od njih. (Ivor Balen/NL)


Podijeli: Facebook Twiter