Radonjić donio Istri 1961 pobjedu na Poljudu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pogotkom Dejana Radonjića u 63. minuti utakmice, Istra 1961 svladala je Hajduk na Poljudu i upisala treću proljetnu pobjedu, sve u gostima, prvu nakon 1. ožujka kad je isti igrač potopio Osijek u Gradskom vrtu. Time sui "zeleno-žuti" i teorijski potvrdili šesto mjesto ove sezone.

Ogled Hajduka i Istre 1961 u rezultatskom smislu nije imao natjecateljski naboj, jer jednoj i drugoj momčadi bodovi nisu bili toliko potrebni. Igralo se, utakmica je odrađivana. Već na samom početku susreta Torcida je transparentom poručila što misli o igri "bijelih" u posljednje vrijeme. Izvjesili su transparent na kojem je pisalo "Za vaša loša izdanja nemojte da vam suci uvijek budu opravdanje, ne obazirite se na njihove odluke i namještaljke, samo se borite za boje hajdučke". Inače, na tribinu koja je predviđena za goste stiglo je desetak navijača pulskog kluba Demona, dok je kažnjeni trener Hajduka Igor Tudor utakmicu promatrao iz kabina na vrhu stadiona u kojima se nalaze radio i TV reporteri.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo uzbuđenja, štoviše, proteklo je u vrijeđanju HNS-a, Mamića i Šukera, tako da je u 25. minuti shodno naputku Hrvatskog nogometnog saveza sudac Frković pozvao igrače jedne i druge momčadi na centar i prekinuo susret na minutu-dvije. Naime, cijeli stadion skandirao je već poznate rečenice "HNS pederi…, HNS j… vas Mamić, Šukeru puši Mamiću…" i to u nekoliko navrata. Čulo se to neprimjereno navijanje koje nije za nogometne stadione. Od samog događanja na zelenom travnjaku bilježimo udarac Andrijaševića u desetoj minuti, potom Bradarića, no vratar Brkić bio je na mjestu. Pri kraju prvog dijela pucao je u dva navrata iz slobodnjaka Blagojević, prvi udarac iz slobodnog udarca vratar Tomić izbacio je u korner, dok je drugi prošao pored desne stative. To je bilo sve što su malobrojni gledatelji vidjeli. Slabo, loše, katastrofalno!

Drugo poluvrijeme ponudilo je ipak malo ozbiljnijeg nogometa, vidjeli su gledatelji nekoliko prigoda s jedne i druge strane, ali početak je bio u znaku ponovnog vrijeđanja HNS-a, Mamića i Šukera. Mogli su Puljani povesti u 54. minuti, Pavlović je s desnog boka ubacio u kazneni prostor domaćina, Milović je kratko odbio loptu koja je stigla do Havojića, gostujući napadač pucao je s 13-14 metara, ali pored gola. Sudac Frković, kojem je ovo bio debi na Poljudu, grubo je oštetio momčad trenera Igora Pamića u 57. minuti. (Glas Istre)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter