Pula: Večeras se zatvara dio Laginjine kod kazališta

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Da bi u značajnoj mjeri poboljšati kapaciteti odvodnje za vrijeme intenzivnih padalina te radi postizanja što bolje protočnosti, a time i smanjenja mogućnosti plavljenja užeg gradskog centra (osim izgradnje kanala Dolinka-Pragrande) od danas pa sve do 25. svibnja obavljat će se završno čišćenje kanala Pragrande u dijelu koji prolazi ispod Istarskog narodnog kazališta.

Zbog tih radova od danas u 22 sata, za promet će se zatvoriti početni dio Laginjine ulice od križanja s Dobrilinom do semafora kod kazališta, odnosno dionica između Doma hrvatskih branitelja i kazališta. Promet će se odvijati obilazno dijelom Dobriline i Švalbine ulice te nadalje Smareglinom ulicom.

S obzirom da su dovršetkom izgradnje i čišćenja nizvodne dionice kanala Pragrande u Flacijusovoj ulici stvoreni uvjeti za puštanje ovog kanala u punu funkciju, potrebno je izvršiti završno čišćenje čime će se omogućiti korištenje maksimalnog provodnog kapaciteta, kažu u Herculanei. Čišćenje će se izvršiti usisavanjem taloga, metodom visokotlačnog razbijanja uz reciklažu vode.

Ova, vrlo zahtjevna dionica austrougarskog zidanog kanala, koja se nalazi ispod zgrade INK-a, biti će isušena radi pristupa specijaliziranih radnika. Po završetku čišćenja izvršiti će se video-inspekcija kanala. Zbog prilagodbe terenskim uvjetima plime, oseke i protoka, radovi će se po potrebi obavljati i noću. Radovi mogu uzrokovati neugodne mirise i buku, ističu u Herculanei. (N. S.)
 


Podijeli: Facebook Twiter