Prevelik interes za vezove na Mandraču

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Na Mandraču je proteklog vikenda otvorena komunalna gradska lučica u kojoj će svoje brodice i barke vezati Puljani. Nasuprot željezničkoj stanici, gdje su se dugi niz godina vezivale batane, pasare i mali ribarski brodovi, sada su izgrađena dva mola s 60 vezova, a u planu je još toliko vezova na dodatna dva mola. Lučicom će upravljati Sportsko-ribolovno društvo Mandrač-Tivoli, kojem je pulska Lučka uprava dala u desetgodišnju koncesiju taj dio priobalja.

- Otvorili smo molove za feštu Velog Vrha kako bi malo proslavili učinjeno, ali još nije započeo privez barki. Ovog tjedna predstoji verifiziranje od strane Hrvatskog registra brodova, svojevrsni tehnički pregled, i nakon toga, s obzirom da su molovi spremni za prihvat barki, slijedi i privezivanje, kaže nam Robi Roce, predsjednik SRD Mandrač-Tivoli.

Članovi SRD Mandrač-Tivoli mahom su žitelji obližnjeg Velog Vrha. Trenutno društvo broji oko 250 članova, koji godišnje plaćaju 100 kuna članarine. Prema zakonu, cijena veza na Mandraču plaćat će se kao i u drugim komunalnim lučicama, odnosno 200 kuna po dužnom metru barke. U pulskom Mandraču moći će se vezati brodovi do 12 metara dužine i to već od ovoga ljeta.

- Društvo broji oko 250 članova, a na dva izgrađena mola ima mogućnost za privez 60 barki. Predviđena je izgradnja još dva mola istog kapaciteta pa će sveukupno na Mandraču biti 120 vezova. Za sada ima puno zainteresiranih za privez barki na Mandraču, i više od postojećeg kapaciteta, a za sve postoje kriteriji i Lista čekanja.

No, svatko tko je zainteresiran za vez u ovoj lučici treba se učlaniti u naše društvo, plaćati članarinu i podnijeti zahtjev za vez, te tako stiže na Listu u red čekanja. Za sada vjerujemo da će vezovi biti popunjeni, ali nikad se ne zna, možda netko odustane pa je važno "stati u red". Također, možda se i dodatno bude širio kapacitet lučice, govori nam predsjednik SRD Mandrač-Tivoli. (Goran ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter