Premijera "Pinocchija" u izvedbi teatra Naranča

Ekipa iz predstave (V. B.)
Ekipa iz predstave (V. B.)

Konferencija za novinare u povodu nove premijere teatra Naranča "Pinocchio" koja će premijerno biti izvedena u subotu, održana je danas u prostorima bivšeg Pionirskog doma, gdje ovaj teatar ima sjedište.

O predstavi su govorili Renata Carola Gatica, nagrađivana argentinska redateljica, Ugo Korani, glumac i autor glazbe, te glumci Franjo Tončinić, Mila Jovanović, Nikola Kerkez i Gea Gojak, kao i čelni čovjek Naranče Luka Juričić.

- Ova je predstava na repertoaru točno 55 godina nakon prve premijere "Pinocchija" u istom prostoru, koji se tada zvao Pionirsko kazalište. Predstavu kreira mladi tim, a redateljica je mlada Argentinka Renata Carola Gatica. U ekipi je i Gea Gojak, diplomirana glumica, njezin suprug Nikola Kerkez, također glumac, Franjo Tončinić, koji je nedavno diplomirao te mala i talentirana Mila Jovanović u  naslovnoj ulozi, kazao je Juričić.

Redateljica Gatica je istaknula da se ekipa vrlo dobro snašla zajedno, a budući da već sada vlada veliki interes publike za ovom predstavom, želja im je da se svi dobro zabave, kako djeca tako i njihovi roditelji, bake i djedovi.

Dodala je i da joj je želja da se vidi razlika između ovog "Pinocchia" i onog od prije 55 godina.

- Drago mi je što tu mogu glumiti s profesionalnim glumcima s kojima sam već radila, s onima koji su tek na početku, poput Mile, kao i sa suprugom, kazala je Gea Gojak, dok je Nikola Kerkez napomenuo da mu je to prvi profesionalni projekt u Hrvatskoj.

Ugo Korani je govorio o glazbi, koja donosi nešto posve novo, a Mila Jovanović je istaknula da joj je to prva velika uloga te da do sada nije tumačila ženske uloge, već uvijek samo muške.

Pretpremijera je na programu u subotu u 11 sati, premijera istoga dana u 19, prva repriza u nedjelju, 2. prosinca, u 18 sati, a reprize uz doček Djeda Mraza na programu su 15. prosinca u 18 i 23. prosinca u 11 sati. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter