Prceva pjesma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vedran Šilipetar, akademski likovni umjetnik iz Pule, gostuje u Galeriji Alvona s nizom skulptura nazvanim «Prceva pjesma». Izložbu je otvorio dogradonacelnik Zoran Rajkovic.

Umjetnik je pokušao lik jarca, nositelja svega negativnoga u ikonografiji zapadnog kršcanstva, staviti «pod svoju kontrolu» te ga modificirati prema sebi i uskladiti ga sa svojim estetskim principima.

- Pozvani smo svi živjeti na nacin kao da je svako jutro novi Božic, radanje nade u bolji svijet, koji to može postati samo našim trudom. Vedran Šilipetar daje svoj doprinos tome upravo ovom izložbom skulptura, rekla je voditeljica Galerije Alis Šaina.

- Imajuci u vidu cinjenicu da prijatelja treba držati blizu, a neprijatelja još bliže, želim necastivom dati šansu. Biti mu prijatelj, pokušati ga pripitomiti, poput Geppetta ga stvoriti, pomiriti se s njim, pouciti ga, izvesti ga na pravi put. Imam potrebu ostati bolji od njega. Razmišljajuci kako da mu se zapravo postavim i pokažem zube, odlucio sam stvoriti, vizualizirati ga. Kao pravi pristojni odgojen Kršcanin , za svaku njegovu pakost, pokorno mu se odužim i uzvratim ljubaznošcu, kaže Šilipetar.

Diplomirao je na rijeckoj Akedemiji primijenjenih umjetnosti 2007. godine u klasi prof. Josipa Diminica. Izlagao je grupno i samostalno i Njemackoj, Puli, Zagrebu, Rijeci, Premanturi,Labinu, Motovunu, Grožnjanu i Vižinadi.


Podijeli: Facebook Twiter