Plant našao neobjavljene snimke grupe Led Zeppelin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši pjevač grupe Led Zeppelin Robert Plant otkrio je da je pronašao neobjavljene snimke te grupe koje bi mogle ugledati svjetlo dana 2014., a na snimkama se u ulozi vokala pojavljuje i basist John Paul Jones.

U intervjuu za BBC 6Music Plant je rekao da je poslušao snimke s gitaristom Jimmyjem Pageom te da će se najvjerojatnije naći na remasteriranoj diskografiji benda, na kojoj trenutno radi. Plant namjerava uvrstiti snimke kao bonus pjesme na reizdanjima koja su najavljena za iduću godinu.

Ta ideja nije oduševila Johna Paula Jonesa koji pokušava sve da se te snimke ne nađu na policama fanova. Govoreći o John Paul Jonesovoj reakciji na snimke, Plant se našalio kako ga Jones pokušava podmititi da ne objave pjesme na kojima je on vokal, prenosi časopis Rolling Stone na svojim internetskim stranicama.

"Kako sada stvari stoje, morat će mi dati dva automobila i staklenik za biljke da ih ne stavim na album. Johne, koliko god da si daleko stigao u pisanju te tvoje opere, jedva čekaš da se čuješ kako pjevaš", našalio se Plant na Jonesov račun koji trenutno sa Robynom Hitchcockom i norveškom grupom Supersilent radi na opernoj adaptaciji drame "Sablasna sonata" (The Ghost Sonata) švedskog pisca Augusta Strindberga.

Ranije ovog ljeta, navodi list Guardian, unatoč Plantovim najavama o mogućem okupljanju benda iduće godine, Jones je izjavio kako je 2014. za njega u znaku opere, čime je, na veliku žalost fanova te grupe, stao na kraj pričama o mogućnosti ponovnog okupljanja Zeppelina.

Prošle godine Page je za Rolling Stone izjavio da radi na sređivanju muzike iz velikog opusa benda te je sprema za remasterizirana izdanja. "Posljednji put naš je rad remasteriziran prije 20 godina, a to je bilo davno", rekao je Page misleći na četverostruki CD box-set iz devedesetih.

"Tada je cijeli materijal prebačen s analognog u visokokvalitetni digitalni format. I to je problem s našom glazbom, ona zvuči smiješno u mp3 formatu i ne može se čuti onako kako treba", ustvrdio je. Također je otkrio da su tada snimili različite verzije pjesama i pravili njihove različite mikseve te je najavio da će na ovom reizdanju biti uključene "značajne stvari". Za sada još uvijek nije poznat točan datum kada će se nova remasterizirana izdanja na kojima Plant radi, naći u prodaji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter