X Metal Days u Labinu uz snijeg i kišu

Desecrated Sphere iz Brazila (T. TIDIĆ)
Desecrated Sphere iz Brazila (T. TIDIĆ)

U Bikers Baru X u Labinu održan je u petak i subotu festival heavy metal bendova "X Metal Days". Nastupili su Another Decade i Dead Plesure iz Labina, Monox iz Rijeke, Furnaze iz Londona tj. Ujedinjenog Kraljevstva i Desecrated Sphere iz Sao Paola, Brazil. Jedino zimsko druženje metalaca u županiji ostat će upamćeno po dobroj i zanimljivoj svirci, nesklonim vremenskim uvjetima i malobrojnoj, ali zahvalnoj publici. Snježni petak pripao je domaćim metalnim nadama, a kišna subota međunarodno afirmiranom bendovima. Monox se predstavio s materijalom s nadolazećeg albuma "Preception Changes".

- Za razliku od našeg prvog albuma koji je bio mid-tempo, progressive, melodic-death metal, ove pjesme su groove metal. Općenito, zvuk nam je dublji i čvršći, zvučimo konkretno, kaže gitarist Dorijan Pavlović. Paralelno s albumom izaći će i spot, koji će biti dostupan preko Youtubea. Bit će tu i link za one koji žele kupiti album, ali i link za download ako, veli, netko smatra da je to nepotreban trošak.

- Naša glazba je "in your face", izravna. Nismo originalan bend i ne težimo tome, zato sviramo ravno iz srca i to se na našim nastupima osjeća, kaže osnivač Furnazea, vokal i gitarist umjetničkog imena Krimson. Svirali su svoje stare stvari za koje veli da su dobro testirane na turneji po Rumunjskoj i Njemačkoj prije tri godine, među kojima svoj najveći hit "No Stairway to Heaven", ali i nekoliko novijih uradaka. Dečki iz Brazila predstavili su se pak materijalom snimljenim krajem prošle godine, koji će se naći na budućem albumu "Emancipate".

- Tekstovi se bave emancipacijom ljudskog bića, ali i cjelokupnog ekološkog sustava. Mislim da smo napredovali, kazao nam je basist Jose Mantovani, poznat i pod nadimkom Motor. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter