McCartneyjeva knjiga za djecu kao animirani film

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Knjiga za djecu bivšeg člana britanske grupe Beatles Paula McCartneyja "Visoko u oblacima" (High in the Clouds) adaptirat će se kao 3D animirani film koji bi se na velikim ekranima trebao pojaviti 2015. godine.

"Visoko u oblacima" knjiga je o avanturama vjeverice Wirral koja ostaje siroče nakon nesreće u kojoj je buldožer srušio njezino stablo. Vjeverica odlazi u svijet u potrazi za Animaliom - otokom na kojem sve životinje mogu živjeti prijateljski i u miru, daleko od opasnosti koju predstavljaju druge zle zvijeri.

Knjigu koja je objavljena 2005., McCartney je napisao zajedno s animatorom Geoffom Dunbarom i s dječjim piscem Philipom Ardaghom.

McCartney planira napisati mnoštvo originalnih pjesama za filmsku adaptaciju svoje knjige, što naziva "projektom iz strasti", navodi časopis Paste na svojim internetskim stranicama.

Redatelj crtanog filma "Mulan" Tony Bancroft režirat će ovaj animirani film dok će scenarij napisati Josh Klausner koji je napisao scenarij i za Shreka "Uvijek i zauvijek".

McCartney je rad s, kako je istaknuo, kreativnim talentima u produkcijskoj kući te Klausnerom i Bancroftom, opisao kao "mogućnost da stvore topao, zabavan animirani film koji će imati odjek kod publike diljem svijeta". Iza adaptracije stoji produkcijska kuća RGH Entertainment, a izvršni producenti su Randa Ayoub i David Corbett. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter