Leon Lučev novi član riječke Drame

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati hrvatski glumac Leon Lučev postao je novi član ansambla Hrvatske drame HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci. 
Na to je mjesto došao umjesto glumca Damira Orlića koji je od 1. studenoga ove godine postao član Gradskog kazališta lutaka Rijeka. 
 
Damir Orlić bio je član ansambla Hrvatske drame od 2002. godine, i u Rijeci je ostvario brojne uloge. 
 
- Već dvije godine razmišljam o tome da se posvetim djeci. Na to je vjerojatno utjecao moj privatni život, a i prije sam dosta radio s djecom. Sve više me to zaokupljalo i osjetio sam da bih tu mogao biti koristan. U HNK-u Ivana pl. Zajca više se nisam osjećao korisnim, dok me rad s djecom i za djecu trenutačno 
najviše ispunjava. 
 
Ansambl Gradskog kazališta lutaka Rijeka dobro poznajem - i privatno i poslovno - a s tim kazalištem već sam i ranije surađivao kao vanjski suradnik. Veselim se zdravoj i radnoj atmosferi u kojoj ću raditi posao koji volim - rekao je Damnir Orlić. 
 
Leon Lučev već je prošle sezone kao gost glumio u predstavi "Nad grobom glupe Europe", a prva uloga u sezoni 2016/17. bit će ona Viktora u Bergmanovoj "Jesenjoj sonati". 
 
Iako je kazališni i televizijski glumac, Lučev je ostvario je više od trideset filmskih uloga od kojih je najpoznatija ona u filmu "Grbavica", dobitniku "Zlatnog medvjeda" na Berlinaleu 2006. godine. 
 
U povodu angažmana u riječkom Kazalištu, Lučev je izjavio: - Ne znam što znači biti dijelom ansambla jer to iskustvo nemam, osim onog u ITD-u kada sam više bio dio trupe nego ansambla. Međutim, biti umjetnik za mene znači njegovati slobodnu riječ, uživati u igri, davati najbolje od sebe što imam u tom trenutku. To je ono što mogu ponuditi HNK-u Ivana pl. Zajca. (K. CUCULIĆ)
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter