X-ica: Dosad prijavljeno više od 300 trkača


Utrka koja je tiho, bez najave, u svojoj prošlogodišnjoj "nultoj" godini postojanja okupila mahom polaznike Adidas škole trčanja, postala je najiščekivanija utrka godine. Svjetlosne instalacije Visualia Festivala koje će očarati trkače uz 10 kilometara dugu stazu kroz centar tritisućljetne Pule, bile su pravi mamac za tristotinjak do sada prijavljenih trkača.

Zlatni sponzor Infobip

Stoga, zbog velikog interesa trkača, organizator Pulske Xice (X - rimski broj deset) koja će se održati 10. rujna s početkom u 20.30 sati, Pula Sport d.o.o. produljio je rok prijave da bi što većem broju trkača omogućili noćno trčanje rivom uz svjetleće divove, kroz podzemne tunele ZeroStrasse, po središnjem trgu Forum uz Augustov hram, s ciljem u velebnom amfiteatru.

Zahvaljujući zlatnom sponzoru Infobipu d.o.o., prijave se primaju zaključno sa 6. rujnom u 24 sata, a svi koji se prijave putem SMS-a ostvaruju popust pri plaćanju kotizacije (65 kuna). Na ovaj način uvodi se novina u prijavljivanju na utrke na ovim prostorima, a svi će natjecatelji koji se prijave putem SMS-a na broj 095/30-30-330 dobiti svoj rezultat s utrke na mobilne telefone nakon ulaska u cilj.

Partner Arenaturist d.d. je osigurao jeftiniji smještaj za sve sudionike utrke putem promotivnog koda xica koji se upisuje prilikom rezervacije smještaja isključivo u terminu održavanja utrke. Na kraju, svi će natjecatelji s bar kodom otisnutim na startnom broju moći ostvariti 20-postotni popust (na linije proizvoda Natur Pur, Vital, Veggie) u svim Interspar dućanima u periodu od tjedana dana.

Bogat startni paket

U startnom paketu za sve natjecatelje nalazi se majica, svjetleći prsten, bočica Dukatovog napitka i naljepnica s logom X-ice. Okrjepne su stanice svakih 2,5 kilometara, visinska je razlika 25 metara, a zahvaljujući sponzorima utrke, Intersparu i pizzeriji Tivoli, u ciljnoj ravnini će se nalaziti voće i pizza. Troje najbržih natjecatelja po kategoriji (<18, <35, <45, <55, 55+) dobivaju nagrade autohtonih proizvođača vina Trapan i maslinovog ulja Chiavalon, dok najbrža natjecateljica i najbrži natjecatelj osvajaju noćenje u objektima Arenaturista d.d. za sljedeću X-icu koja će se održati u rujnu 2017. godine.

Na cilju u Areni predstavit će se i PU istarska sa svojim programom "Zdrav za 5!". Organizator se zahvaljuju partnerima u organizaciji utrke i to Triatlon Savezu IŽ, Udruzi kineziologa Pula, Gradskom društvu Crvenog križa Pula, Centru za inkluziju i podršku u zajednici i Udruzi Art studio te svim volonterima iz pulskih i medulinskih sportskih udruga. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter