"... i to je ljubav" u Čitaonici kluba umirovljenika


U Čitaonici kluba umirovljenika pred brojnom je publikom u srijedu navečer otvorena izložba Ivice Blagovića "... i to je ljubav". Autor se predstavio radovima u kombiniranoj tehnici te onima nastalim uporabom tuša, a gošća na izložbi mu je bila Ankica Ustić, koja se pak predstavila svojim fotografijama. Ova izložba, koja se može razgledati do kraja veljače, upriličena je u povodu Valentinova.

O autorima je govorio njihov kolega umjetnik Dušan Tatalović, koji je istaknuo kvalitetu predstavljenog te naglasio da je svakom umjetniku posebna čast kada njegovu izložbu pohode drugi kolege umjetnici.

Ivica Blagović predstavio se rijetkom disciplinom poentilizma tušem, a kako je rekao Tatalović, autor je pritom pokazao izuzetan talent i kreativnost.

- Nemirna duha, isprobao je svoj talent i tehnikom suhih pastela, istaknuo je Dušan Tatalović govoreći o autorovoj svestranosti. Blagović je svoje radove prezentirao na nekoliko skupnih izložbi slikara amatera u zemlji i inozemstvu. Sudjelovao je i sudjeluje na raznim izložbama. Do sada je imao tri samostalne izložbe, od čega dvije u Čitaonici kluba umirovljenika i jednu u prostoru Turističke zajednice Pule.

Ankica Ustić se odlaskom u mirovinu još intenzivnije posvećuje svome hobiju iz mladenačkih dana - fotografiji. Sama veli da se od fotoaparata odvaja jedino kada spava. Danas, kada vlada digitalna fotografija i razni fotoprogrami, autorica se poigrava obradom fotografije (ulje na platnu, olovka u boji, mozaik, akvarel...) i ispis radi na platnu, a sve rjeđe na fotopapiru, pa takve fotografije dobivaju posve drugačiji izgled. Ovom je prilikom ovjekovječila ljubav dvoje mladih ljudi. I ona je izlagala je na skupnim izložbama te po treći put zajedno s kolegom Blagovićem izlaže u ovome prostoru. Osim fotografijom, bavi se i pisanjem.

Otvorenje izložbe uveličala je svojim stihovima Loreta Buršić, koja se inače bavi i likovnim izražavanjem. (Napisala i snimila V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter