Heister: Napunio sam se samopouzdanjem

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Ispruženi na travi dok je znoj curio s njih, prihvatili su nogometaši Istre 1961 pojašnjenje svog trenera, nakon čega je odmah uslijedila i molba s njegove strane, premda bi po tonu kako ju je izrekao netko to mogao shvatiti i kao naređenje, da mu omoguće da barem još neko vrijeme uživa u ulozi lidera Prve HNL.

- Napravio sam "screenshot" i mobitelom svim prijateljima poslao ljestvicu na kojoj se vidi da smo prvi, pa neka gledaju, a još sam im napisao i da ćemo tu poziciju zadržati do kraja prvenstva i eto nas u Ligi prvaka - ni Marcel Heister, lijevi bočni Istre 1961, nije propustio da na svoj način proslavi činjenicu da "zeleno-žuti" predvode prvoligašku kolonu.

- Šalu na stranu, lijepo je biti prvi, bez obzira što je tek prvo kolo i pokušat ćemo se na vrhu zadržati koliko god bude moguće. Naravno, to ne znači da se sad možemo opustiti i uživati u ostvarenom, već nam to treba biti samo dodatni motiv za daljnji rad i lov na nove pobjede.

Nakon odlično odrađenih priprema, Heister je bio apostrofiran kao jedan od glavnih kotačića u "zeleno-žutom" mehanizmu, no bilo je upitno kako će to izgledati kad krene "ono pravo". Svjestan je
toga bio i Paminjo koji je, poučen iskustvima iz prošlosti, tražio sve načine kako da na Heistera ne "baci" prevelik pritisak, jer ga je bilo strah da se on s njim neće moći nositi. Htio ga je izolirati od svega, nikakve izjave, nikakve najave, nikakva očekivanja, želio je da Heisteru u glavi bude samo Slaven Belupo i u svojoj namjeri je uspio.

- Ove pripreme i prijateljske utakmice koje smo na njima odigrali, sve me to napunilo samopouzdanjem i vjerovao sam u sebe, bio sam maksimalno fokusiran samo na protivnika, sva koncentracija bila mi je usmjerena na Slaven Belupo i znao sam da mogu odigrati pravu utakmicu.

S druge strane, trener je u pravu kad kaže da nekad izgledam nervozno, svjestan sam da mi fali još malo mirnoće prije i za vrijeme utakmice, da trebam još više biti "cool", ali doći će i to na svoje. Naučio sam puno stvari na ovim pripremama, sad to samo trebam primijeniti i bit ću sve bolji iz utakmice u utakmicu - nije dvojio Heister, koji je epitet najbržeg igrača Istre 1961 protiv "farmaceuta" potvrdio u nekoliko navrata, a posebno je dojmljivo to izgledalo u prvom dijelu, kad je
skoro presjekao naizgled odlično odigranu povratnu loptu gostiju.

- Stoper je bio ispred mene i "pročitao" sam da će glavom vratiti loptu golmanu tako da sam krenuo na nju praktički prije nego je on i odigrao. Golman je bio puno bliže, ali baš ta reakcija mi je pomogla da mu je za malo uspijem presjeći, centimetri su odlučivali da ne stignem prije njega i zabijem mu gol. Šteta, ali nema veze, kad se drugi put nađem u takvoj prilici zabit ću sigurno.

Heister je u subotu inicirao akciju kod prvog pogotka, a imao je svoje prste i u trećem, jer je nakon
njegovog ubačaja s lijeve strane lopta došla do Mišića koji ju je vratio na peterac i "pogodio" usamljenog Tomića u glavu. Tomić je usto oduzeo loptu i pokrenuo akciju kod drugog gola Istre 1961, a suradnja između njega i Heistera je i ovom prilikom bila više nego dobra.

- Jako sam zadovoljan kako je to izgledalo tijekom utakmice. Tomić i ja jako puno pričamo, i na terenu, ali i izvan njega i stvarno se odlično slažemo. Puno je tu i šale, naročito u svlačionici, jer on mi stalno govori da kad njega nema na terenu, ja ne znam igrati, dok s druge strane kako je Tomić sada kapetan, onda se i ja mogu pohvaliti da mi kapetan pomaže na terenu - istaknuo je Heister, koji je i ovom prilikom potvrdio da je najjači u situacijama kad dolazi okomito iz drugog plana. (Ivica CEROVAC)


VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU





 


Podijeli: Facebook Twiter