Hajduk svladao Istru 1961 sa 4-0


U sjeni turbulentnih događaja u klupskim kancelarijama, pulski prvoligaš gostovao je sinoć na kišnom splitskom Poljudu, gdje je u posljednje četiri utakmice pretrpio četiri teška poraza. Jučer su nastavili tim tempom. Hajduk je već nakon petnaest minuta vodio 2:0, te potvrdio pobjedu s još dva zgoditka u samoj završnici. 
Uzalud Puljanima uvjerenje da ih u međuvremenu Hajduk nije nadigrao i da su se u nastavku čak uspjeli nametnuti, bili u igri da smanje i(li) ponište prednost domaćina, ali na račun lošeg otvaranja i pada u završnici, Hajduk je u konačnici slavio uvjerljivu pobjedu.
 
Nemoguće je prozrijeti jesu li i u kolikoj mjeri informacije o opciji razlaza Istre 1961 i tehničkog direktora Igora Žikovića utjecale na koncentraciju igrača, no činjenica je da je tijek utakmice odredila upravo - dekoncentracija. Prvenstveno vratara Ivice Ivušića koji je nevjerojatnom pogreškom već u petoj minuti darovao Hajduku vodstvo, da bi ubrzo potom Vlašić pobjegao pažnji obrane i pogodio za brzopoteznih 2:0. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)
 
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU
 

Podijeli: Facebook Twiter