Družeta i Šišović potvrdili primat u hrvatskom MTB-u

(Martin Močibob)
(Martin Močibob)

Ulicama drevnog Motovuna minulog se vikenda održao prvi urbani biciklistički spust "Motovun downtown 2014.", na kojem su nastupila 54 natjecatelji iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Najbrže se od "Gornjeg trga", zapravo Trga Josefa Ressela u podnožje grada spustio Slovenac Nejc Rutar iz "Unior tools teama". On je strmu kaldrmu u dužini od 1.100 metra prešao za 2:04:062 minuta i time posto prvi apsolutni pobjednik "1. Motovun downtowna". Za njim bili su Aleš Virtič, "MTB Čelešnik team", Marko Šišović ,MTB "Istra", Boštjan Wolf, KK "Wolf" i Santo Tessari BK "Stina".

Najbrži je u juniorskoj kategoriji bio Matteo Primožič, BKA "Axa", a za njim su bili Luka Šimunac BK Stina i Antonio Holjevac "Klub koturaša Jastrebarsko ". U konkurenciji 24 rekreativaca pobjedu je odnio Tomaž Legiša, ADSA 360 MTB, ispred Saše Tajča i Mišela Buršića koji su nastupili kao individualni natjecatelji. U konkurenciji žena pobijedila je Dubravka Družeta iz MTB "Istra" Pazin, druga je bila Andrea Radačić. "Klub koturaša Jastrebarsko", a za isti se klub natjecala se i trećeplasirana Marija Subotić. Hrvatski biciklisti natjecali su se za Kup Hrvatske u disciplini spust Hrvatskog biciklističkog saveza, a očekivano su pobjede i najviše bodova osvojili Marko Šišović i Dubravka Družeta iz Pazina. Inozemni natjecatelji, koji su osvojili najbolja mjesta, dobili su novčane nagrada, prema propisima HBS-a, i kipiće "Motovun downtown 2014.".


Natjecanje je uz atraktivnu, uistinu jedinstvenu, stazu koja se spuštala od "Gornjeg trga" do igrališta osnovne škole, pratio veliki broj gledatelja. Od spusta srčanih vozača, za kojima nimalo nisu zaostajale vozačice, zastajao je dah. Biciklisti su poskakivali kaldrmom, zanašali se u zavojima, akrobatski prelijetali stepenice i cestu, a pred ciljem su na atraktivnoj rampi demonstrirali vještinu "letenja". Teško da je netko od posjetitelja ostajao ravnodušan u vratolomijama koje su na što bržem putu do cilja priređivali biciklisti.

"Motovun downtown 2014.", organizirala je pod pokroviteljstvom Općine Motovun i njene Turističke zajednice Udruga mladih Motovun. Sudeći po atraktivnosti staze i oduševljenju biciklista, ali i publike "Motovun downtown" ima realne izglede da se trajno uvrsti na kalendar nacionalnih i međunarodnih MTB natjecanja. Osim poznate i neusporedive atraktivnosti Motovuna ovomu doprinosi i dobra organizacija koja će zacijelo potaći brojne bicikliste da se u narednim natjecanjima u još većem broju pojeve na idućim "Motovun downtown" utrkama. (M. RIMANIĆ)
 


Podijeli: Facebook Twiter