Dolaze legendarni reggae punk rockeri Ruts DC

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 10. jubilarnom Seasplash festivalu koji ce se održati od 19. do 22. srpnja na tvrdavi Punta Christo u Štinjanu nastupit ce legendarni reggae punk rockeri Ruts DC, britanska reggae-dub atrakcija Dreadzone i poznati dub sastav Vibronics.

I ove godine ljubitelje reggae, dub, ska, rocksteady, dancehall, dubstep, jungle, drum'n'bass te hip-hop izricaja, kao i elektronske te plesne glazbe, ocekuje bogat i raznolik program. Koncerti ce se održavati na pet pozornica, uz dnevne programe na plaži, zabave na brodovima, popratni kulturni program, radionice, bazar te chill out zonu. Prijevoz ce biti osiguran autobusom i brodom.

Novost je ta da se Seasplash festival vraca na svoje prvobitno mjesto održavanja, štinjansku tvrdavu Punta Christo, koja je u meduvremenu preuredena.

U povodu 10. obljetnice festivala Seasplash nudi posebne cijene ulaznica - za prvih stotinu posjetitelja u ponudi su po cijeni od 200 kuna. Festivalske karte vec su u pretprodaji: nakon prvih 100 ulaznica po cijeni od 200 kuna, stajat ce 220 kuna sve do 1. travnja, tijekom travnja koštat ce 250 kuna, u svibnju 180 kuna, a od 1. lipnja pa do pocetka manifestacije 310 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti u poslovnicama Ticket Proa ili putem interneta na https://shop.ticketpro.hr/hr/Event/Detail/581/10th-seasplash-festival.

Ruts DC su legendarna reggae punk rock grupa koja je utjecala na nastanak i razvoj punk scene u Velikoj Britaniji uz The Clash, The Damned i Sex Pistols. Od samih pocetaka kao Ruts doživjeli su nevjerojatan uspjeh sa singlovima "Babylon's Burning", "Jah War", "Something That I Said", "Staring At The Rude Boys" te albumima "Crack" i "The Grin & Bear It".

Dreadzone su trenutno jedan od najboljih dub-reggae bendova i prava koncertna atrakcija. Ovi pioniri elektro duba svojim su jedinstvenim zvukom - spojem dub, reggae, techno-trance, electro-ska, dubstep, jungle, breakbeat i folk glazbe - ostvarili uspješnu karijeru i kvalitetnim nastupima osigurali pozornice najvecih svjetskih festivala.

Vibronics su od svog osnivanja devedesetih predvodnici britanske roots i dub eksplozije. Nakon što ih je otkrio Neil Perch iz Zion Triona i izdao na labelu Universal Egg, ubrzo su nastupali diljem Europe: od Portugala do Finske. Izdali su šest albuma. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter