Bruno Mars i Peppersi nastupili na Super Bowlu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za sve glazbenike velika je čast nastupiti tijekom poluvremena Super Bowla, najvećeg sportskog događaja u SAD-u, a ove godine se ona ukazala pop izvođaču Bruni Marsu i poznatom rock sastavu Red Hot Chili Peppersima.

Bruno Mars je izveo tri pjesme - "Treasure", "Runaway Baby" i "Just the Way You Are", dok su Peppersi 80.000 gledatelja razveselili hitom iz 1991. godine "Give it Away."

Uoči početka utakmice na rasporedu je bio domoljubni repertoar. Hip-hop glazbenica i filmska glumica Queen Latifah otpjevala je najpoznatiju američku budnicu "America, the Beautiful", a nakon toga operna diva sopranistica Renee Fleming izvela je nacionalnu himnu uz pratnju simfonijskog orkestra New Jerseyja i zbora američke vojske.

Irska rock grupa U2 predstavila je na 48. Super Bowlu novu pjesmu "Invisible" koja će biti objavljena na njihovom novom albumu koji se očekuje kasnije ove godine.

Pjesma je fanovima emitirana tijekom stanke u prvoj četvrtini, a njome se najavljuje novi album, prvi pod vodstvom novog menadžera Guya Osearyja. Posljednji album U2 bio je No Line on Horizon objavljen 2009. godine. Singl "Invisible" bit će besplatno dostupan za skidanje s iTunesa prva 24 sata nakon Super Bowla.

Predstavljanje nove pjesme, za koju frontmen Bono kaže da nije najavni singl za novi album, nego samo prva pjesma koja je završena, ima i humanitarni karakter. Naime, za svako "skidanje" pjesma s iTunesa Bank of America donirat će jedan dolar globalnom fondu za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije (RED). U2 još nije objavio datum izlaska novog albuma, naprotiv, Bono je najavio da imaju još mjesece rada na njemu, i očekuje se da bi mogao biti u prodaji u ljeto ili jesen. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter