BMW-om pokosio pripitog pješaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šezdesetjednogodišnji muškarac s poreckog podrucja ozlijeden je u prometnoj nesreci u cetvrtak oko 20.30 sati u Žbandaju. Kako je izvijestila PU istarska, muškarac je stradao kao pješak u Ulici Žbandaj, kada je na njega naletio BMW pulske registracije kojim je upravljao 21-godišnjak takoder s podrucja Poreca.

Naime, mladi vozac BMW je na izlasku iz blagog zavoja u desno zbog neprilagodene brzine kretanja udario u pješaka koji je hodao cestom u pripitom stanju, pod utjecajem 0,88 promila alkohola u krvi. Stradala mu je potkoljenica pa je 21-godišnjak odvezao na Hitnu medicinsku pomoc u Porec, nakon cega se udaljio bez da je o nesreci obavijestio policiju.

Policijski službenici ubrzo su pronašli vozaca u mjestu Radmani te ga pritom alkotestirali. Za njega je pak utvrdeno da je nesrecu izazvao pod utjecajem 0,46 promila alkohola u krvi.

Buduci da su obojica pocinili prometne prekršaje, i ozlijedeni pješak i vozac BMW-a bit ce sankcionirani zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter