Afganistan: Poginulo pet stranih vojnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet stranih vojnika poginulo je u južnom Afganistanu, priopćile su u utorak koalicijske snage predvođene NATO-om, ali nisu navele uzrok smrti niti su objavili nacionalnost vojnika.

U priopćenju ISAF-a se navodi da se istražuju okolnosti smrti petorice vojnika.

Glasnogovornik talibana, Kari Jusuf Ahmadi izjavio je da su pobunjenici napadali strane snage u južnoj pokrajini Zabulu.

Šef pokrajinske policije Gulam Sahi Roglewani rekao je za agenciju France Presse da su "petorica vojnika greškom ubijena u bombardiranju koje su izvršile njihove vlastite snage" tijekom operacije pokrenute protiv talibanskih pobunjenika u toj pokrajini.

Potvrdi li se ova informacija, biti će riječ o najvećem gubitku među snagama ISAF-a od travnja, kada su u helikopterskom incidentu smrtno stradala petorica britanskih vojnika u pokrajini Kandahar, uporištu talibana na jugu zemlje.

Prema neovisnim izvorima blizu 3.500 vojnika ISAF-a poginulo je od početka operacija u Afganistanu krajem 2001., a snage NATO-a su od 2013. godine prebacile pitanja sigurnosti zemlje u ruke afganistanskih snaga, zadržavajući samo misiju potpore, posebice zračne. (Hina)  
 


Podijeli: Facebook Twiter